Polityka prywatności

SABA Polska Sp. z o.o, z siedzibą pod adresem Ul. Wrzesinska 70, PL-62025 Kostrzyn Wielkopolski, pragnie chronić Twoją prywatność i zapewniać wykorzystanie Twoich danych osobowych zgodnie z Rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO).

Centrala:
SABA Dinxperlo BV
Weversstraat 6, 7091 CM Dinxperlo NL
+31 (0)315 65 89 99
www.saba-adhesives.com
sabadinxperlo@saba-adhesives.com

Jakie dane osobowe wykorzystujemy?
SABA Polska Sp. z o.o wykorzystuje dane osobowe przekazane przez Ciebie jako obecnego klienta lub w związku z zapytaniem dotyczącym naszych produktów i/lub usług.

Poniżej znajduje się wykaz niektórych używanych przez nas danych osobowych

  • Imię i nazwisko
  • Stanowisko
  • Płeć
  • Dane adresowe
  • (Służbowy) Numer telefonu
  • (Służbowy) Adres e-mail

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane osobowe?
SABA Polska Sp. z o.o wykorzystuje Twoje dane osobowe do kilku celów, w tym:

  • Kontakt telefoniczny lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, niezbędny do zapewnienia produktów i/lub usług
  • Przekazanie informacji o zmianach naszych usług i produktów
  • Utworzenie konta
  • Dostarczenie do Ciebie towarów i usług
  • Przesłanie (elektronicznego) biuletynu informacyjnego i/lub broszury informacyjnej
  • Przesłanie informacji o produktach
  • Przesłanie sprawozdań finansowych i innej korespondencji księgowej
  • Obowiązki prawne, jak dane osobowe niezbędne na potrzeby naszej deklaracji podatkowej

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji
SABA Polska Sp. z o.o nie podejmuje decyzji w oparciu o automatyczne przetwarzanie w kwestiach mogących mieć (poważne) skutki dla ludzi. Są to decyzje podejmowane przez programy lub systemy komputerowe bez konieczności działań ze strony człowieka.

Jak długo przechowujemy dane osobowe?
SABA Polska Sp. z o.o nie przechowuje Twoich danych osobowych dłużej, niż to ściśle niezbędne do realizacji celów, do których zebrano dane lub jak wynika z wymogów prawa.

Przekazywanie danych osobowych osobom trzecim
SABA Polska Sp. z o.o nie będzie sprzedawać Twoich danych osobom trzecim i przekaże je wyłącznie, jeżeli to będzie niezbędne do realizacji naszej umowy z Tobą lub spełnienia wymogów prawa. Umowę o przetwarzanie zawieramy z firmami, które przetwarzają Twoje dane na nasze zlecenie, aby zapewnić taki sam poziom bezpieczeństwa i poufności Twoich danych. Firma SABA Polska Sp. z o.o pozostaje odpowiedzialna za takie przetwarzanie.

Ciasteczka lub podobna technologia, którą wykorzystujemy
SABA Polska Sp. z o.o używa wyłącznie ciasteczek technicznych i funkcjonalnych. Korzystamy także z ciasteczek analitycznych, które nie naruszają Twojej prywatności. Ciasteczko to mały plik danych, zapisywany na Twoim komputerze, tablecie lub smartfonie podczas pierwszych odwiedzin w tej witrynie. Wykorzystywane przez nas ciasteczka są niezbędne do obsługi technicznej witryny i ułatwiają Ci korzystanie z niej. Zapewniają prawidłowe działanie witryny i zapamiętują, na przykład, Twoje preferencje. Za ich pomocą możemy także zoptymalizować naszą witrynę. Możesz zrezygnować z ciasteczek, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej tak, aby nie akceptowała ciasteczek. Za pomocą ustawień przeglądarki możesz także usunąć wszelkie informacje zapisane wcześniej.

Sprawdzanie, modyfikacja lub usuwanie danych
Masz prawo sprawdzić, poprawić lub usunąć swoje dane osobowe. Masz prawo także wycofać swoją zgodę na przetwarzanie danych lub wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania swoich danych osobowych przez firmę SABA Polska Sp. z o.o. Masz też prawo do przenoszalności danych. Oznacza to, że możesz wystąpić do nas z wnioskiem o przesłanie Tobie lub innej, wskazanej przez Ciebie organizacji, Twoich danych osobowych, które posiadamy w formie pliku komputerowego.

Możesz przesłać na adres sabapolska@saba-adhesives.com wniosek o sprawdzenie, poprawę, usunięcie lub przesłanie Twoich danych osobowych lub o wycofanie Twojej zgody lub sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Aby sprawdzić, czy to Ty złożyłeś/aś wniosek, poprosimy o przesłanie wraz z wnioskiem kopii Twojego dokumentu tożsamości. Na tej kopii nie powinno być widoczne Twoje zdjęcie paszportowe, strefa do odczytu maszynowego (pasek z numerami na dole paszportu), numer paszportu oraz numer ewidencyjno-podatkowy (BSN). Zapewnia to ochronę Twojej prywatności. Na Twój wniosek odpowiemy jak najszybciej, najpóźniej w ciągu czterech tygodni.

SABA Polska Sp. z o.o pragnie przypomnieć także, że możesz złożyć skargę do krajowego organu nadzorczego, holenderskiego organu ds. ochrony danych [Autoriteit Persoonsgegevens].

Jak zabezpieczamy dane osobowe
SABA Polska Sp. z o.o poważnie traktuje ochronę Twoich danych i podejmuje odpowiednie środki, aby uniknąć nadużyć, utraty, nieuprawnionego dostępu, niechcianego ujawnienia i nieuprawnionej modyfikacji. Jeżeli masz wrażenie, że Twoje dane nie są właściwie zabezpieczone lub istnieje podejrzenie nadużyć, skontaktuj się z naszym biurem sprzedaży lub pod adresem sabapolska@saba-adhesives.com.